Miere cu migdale
Mierea cu migdale contine vitaminele A, C, D, E si K, dar si vitamine din complexul B, precum si minerale, cum sunt potasiul, magneziul, calciul, manganul, fierul, seleniul, zincul, fosforul, cuprul, acid folic, proteine si fibre. Migdalele contin si triptofan, un aminoacid esential utilizat de creier impreuna cu vitamina B6, triptofanul actionand ca un antidepresiv la nivelul sistemului nervos.
Mierea cu migdale reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit, iar beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea.
Mierea cu migdale contine vitaminele A, C, D, E si K, dar si vitamine din complexul B, precum si minerale, cum sunt potasiul, magneziul, calciul, manganul, fierul, seleniul, zincul, fosforul, cuprul, acid folic, proteine si fibre. Migdalele contin si triptofan, un aminoacid esential utilizat de creier impreuna cu vitamina B6, triptofanul actionand ca un antidepresiv la nivelul sistemului nervos.
Mierea cu migdale este recomandata in:
- prevenirea cancerului - circa 35 grame de migdale consumate zilnic acopera 12 la suta din cerintele nutritionale de proteine ale organismului si 40 la suta din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului, la toate acestea daca adugam si mierea consumata beneficiile sunt semnificative;
- prevenirea infectiilor - putem sa ne ferim de infectiile virale, inclusiv de raceala si de gripa, consumand zilnic miere cu migdale, substantele continute de pielita migdalelor stimuleaza sistemul imunitar, acestea imbunatatesc capacitatea celulelor albe de a detecta virusii si impiedica multiplicarea lor;
- stimularea digestiei si combaterea constipatiei - datorita concentratiei ridicate de proteine, de fibre si de grasimi mononesaturate, migdalele stimuleaza digestia si ajuta la combaterea constipatiei, in plus, in combinatie cu miere acestea accelereaza metabolismul si induc rapid senzatia de satietate, putand fi incluse cu succes in dieta persoanelor care doresc sa slabeasca;
- infrumuseteaza pielea si parul - consumul moderat de miere cu migdale infrumuseteaza pielea si parul, dar in acelasi timp ne ajuta sa avem dinti frumosi si sanatosi; toate aceste beneficii se datoreaza continutului ridicat de vitamina E, de acizi grasi Omega 6 si calciu;
- tonice pentru creier - migdalele au un continut ridicat de acizi grasi esentiali Omega 6 si de fosfor, acesti nutrienti fiind esentiali pentru dezvoltarea si pentru functionarea creierului; impreuna cu mierea stimuleaza celulele cerebrale, acesta combinatie fiind recomandata sa fie inclusa in alimentatia copiilor;
Doza maxima zilnica de migdale recomandata pentru consum este de 35 grame, care asigura necesarul din DZR: Vitamina E(40%), Mangan(45%), Magneziu(24,6%), Triptofan (21,8%), Cupru (20%), Vitamina B2(17,6%), Fosfor(16,8%).