Miere de Tei
- este una din cele mai bune si mai apreciate sortimente de miere, continutul sau fiind bogat in vitamine (in special vitamina B1), aminoacizi, polen etc.; contine in medie 38,28% fructoza si 37,27% glucoza, cristalizeaza foarte repede in granule mici dupa 3-6 luni de la recoltare.
Proprietati terapeutice ale mierii de tei :
- datorita efectelor anti-bacteriene si anti-inflamatoare este un bun remediu pentru tuse, raceala, bronsite, laringite, fiind un bun mijloc profilactic in pneumonii si astm bronsic;
- usureaza digestia stimuland secretia biliara, atenueaza durerile de stomac, reduce aciditatea gastrica la cei suferinzi de ulcer;
- are actiune sedativa, antispastica, calmanta pentru sistemul nervos si este un bun remediu impotriva stresului;
- avand un efect calmant, ca si ceaiul facut din flori de tei, mierea de tei se recomanda persoanelor care sufera de insomnie(Recomandare - inainte de culcare, se poate bea o cana de lapte cald sau un ceai din flori de tei indulcit cu miere de tei);
- are efecte pozitive in cazul starilor febrile si previne migrena;
- intervine in tratarea bolilor renale;
- mierea de tei combinata cu lapte este recomandata in tratarea pacientilor bolnavi de tuberculoza;
- datorita continutului ridicat in vitamine si aminoacizi intervine in inlaturarea starilor de oboseala;
- are o actiune benefica in tratarea ranilor si arsurilor;
- este un tonic puternic cu efecte antiseptice si neurosedative.