x 
0

0729101065

Panna cotta cu miere si portocale

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida proaspata
  • 2 linguri miere
  • 2 lg zahar brun
  • 4 g gelatina
  • coaja de la jumatate de portocala
  • Pentru sos:
  • 100 ml suc proaspat de portocala
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon

Timp de preparare 30 de minute, dificultate scazuta

 

Mod de preparare

Punem gelatina la inmuiat pentru minim 10 min.

Frisca cu miere, zahar si coaja rasa de portocala le punem pe foc pana la punctul de fierbere.

Dam deoparte, lasam 5 minute, strecuram si adaugam gelatina, amestecand pana cand aceasta se topeste. Rasturnam in 4 pahare si dam la frigider cateva ore.

Sosul:

Incalzim sucul de portocala cu zaharul, adaugam amidonul si lasam la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Folosim rece ca "pat" pentru panna cotta pe care o rasturnam pe farfurie.