x 
0

0729101065

Tort cu fructe si crema de miere

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua,100 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • 1 lgt prag de copt,1 plic vanile
  • Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g miere
  • sucul de la o portocala
  • 200 g branza cremoasa(gen philadelphia)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g gelatina(5 foi)
  • In plus:
  • 20 de piscoturi de sampanie
  • o cutie mare compot de fructe

Timp de preparare 2 ore, dificultate medie

 

Mod de preparare

Pt blat: se bat albusurile cu zahar si vanilie,se adauga galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare.la urma adaugam faina amestecata cu amidon si praful de copt. Lasam 25 de minute la cuptor la 180 de grade pana trece proba scobitorii. Crema: pt inceput scurgem fructele din compot si pastram sucul.In jumatate din acesta punem la inmuiat gelatina,iar cu cealalta jumatate o sa insiropam blatul.
Batem frisca cu zaharul vanilat si eventual cu o lingura de zahar tos(daca nu e deja indulcita ca in cazul meu). Amestecam mierea(putin incalzita sa fie mai lichida) cu sucul de portocala strecurat,punem branza si mixam bine.Gelatina cu 1-2 linguri de zeama de compot o topim la foc foarte mic(fara sa fiarba),o lasam un pic la racit si o adaugam peste crema de branza si miere.Mixam bine,punem frisca si cu o spatula amestecam usor pana se omogenizeaza cele 2 compozitii.
In tava cu inel punem blatul,insiropam,asezam fructele din compot,apoi crema.Acoperim cu folie transparenta si lasam la frigider pana se intareste. Cand e gata,punem pe margine piscoturile(le-am uns cu putina miere sa le "zidesc" mai bine),ornam cu frisca si fructe.

Observatii:
1) daca nu aveti tava cu inel puteti pune in castron,cratita,etc captusite cu folie transparenta: mai intai crema si la urma blatul.cand e gata se rastoarna si se orneaza.
2)puteti inlocui blatul cu piscoturi de sampanie(asa am facut eu din criza de timp)
Oricum ar fi,e foarte bun,va asigur!