Ingrediente
- 5 galbenusuri
- 100 gr miere
- 50 gr zahar
- 500 ml lapte fierbinte
- 100 ml frisca
- batuta
- ½ lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 varf de cutit de cardamom macinat
- 2 lingurite esenta de vanilie
Timp de preparare 30 de minute, dificultate scazuta
Mod de preparare
Se bat, intr-un vas, galbenusurile cu 100 gr miere si zahar, apoi se toarna, treptat, laptele fierbinte.
Se pune vasul intr-o baie de apa rece si se amesteca pana ce se raceste.
Se inglobeaza apoi frisca batuta, coaja de lamaie rasa, cardamomul si esenta de vanilie.
Se pune compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si se lasa sa se intareasca la congelator 3-4 ore, apoi se scoate, se amesteca cu mixerul si se introduce din nou la congelator pentru inca 4 ore.
Se repeta acesta operatiune de inca 1-2 ori, iar la urma se serveste.