Ingrediente
- Aluat: 400 g. faina
- 3 linguri miere de albine
- 6 linguri lapte
- 1 ou
- 1/4 pachet unt
- 1 lingurita bicarbonat stins.
- Crema: 200 g. zahar
- 5 linguri gris
- 500 ml. lapte
- 1 pachet unt
- esenta vanilie gem de caise si nuca tocata pentru ornat.
Timp de preparare 50 minute, dificultate scazuta
Mod de preparare
Intr-un castron asezat pe un vas cu aburi se amesteca 1 ou cu 3 linguri miere.
Se adauga treptat cele 6 linguri lapte, untul lichid si bicarbonatul. Acest amestec se tine pe aburi 10 minute amestecand continuu. Se adauga si faina, se omogenizeaza iar coca rezultata se imparte in 4 foi care se coc separat pe spatele tavii. Pana se intind foile coca se tine pe baie de aburi.
500 ml. lapte, 5 linguri gris si esenta de vanilie se amesteca pana la racire cu 200g. zahar si un pachet de unt. Dupa ce foile si crema s-au racit, se monteaza prajitura iar ultima foaie se unge cu gem de caise peste care presaram nuca tocata.